Deel 1: Culinaire start (wekelijks les)

Deel 1: Culinaire start (wekelijks les)

Basis koken (80 lestijden)

Hou je van volle smaak, afwisseling en kleur op het bord?
Wil je gezellig genieten van creatieve gerechten?
Wil je de basisvaardigheden van koken ontdekken?

In deze cursus bereiden we elke les een smaakvol 3-gangenmenu met verse seizoensproducten. We brengen variatie in kooktechnieken en leren je snijden zoals een echte kok. Tijdens de feestdagen staan er verrassende feestmenu’s op het programma!
Aan de hand van een brede waaier gerechten worden elementaire kook- en snijtechnieken aangeleerd. Op het programma staan vooral klassieke bereidingen waaraan we een eigentijdse afwerking geven. We gaan op zoek naar inspiratie en vernieuwing in onze dagelijkse eetgewoonten.

Op het menu kunnen staan:

  • Heerlijke soepen
  • Aantrekkelijke aperitiefhapjes en voorgerechten
  • Gevarieerde vis- en vleesgerechten
    • geserveerd met bijpassende aardappel-, rijst- of pastabereidingen
    • afgewerkt met diverse warme en koude sausen
    • gecombineerd met originele groenten- en kruidencombinaties
  • Klassieke toppers in een modern jasje
  • Hippe dagelijkse kost
  • Lekkere desserts en gebak om van te watertanden

Proef, bereid en ontdek vele originele recepten om samen van te genieten!


Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

 

Beveren

Donkvijverstraat 30

Deel 1: Culinaire start (wekelijks les)    (donderdagavond)cursusnummer: 222306364 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Deel 1: Culinaire start (wekelijks les)    (dinsdagavond)cursusnummer: 222306392 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Deel 1: Culinaire start (wekelijks les)    (maandagnamiddag)cursusnummer: 222306299 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Deel 1: Culinaire start (wekelijks les)    (maandagavond)cursusnummer: 222306308 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Kopieën (recepten): € 10
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...