Creatief atelier deel 2: Woondecoratie: glaskunst

Creatief atelier deel 2: Woondecoratie: glaskunst

Werken met niet-natuurlijke materialen (80 lestijden)

Deze cursus van 1 semester biedt een vervolg op de basiscursus Creatief atelier. De basistechnieken van glassnijden en fusen worden verder uitgediept en je maakt kennis met nieuwe glaskunsttechnieken.

Werken met glas is “schilderen met licht”. Fonkelend gekleurde glassoorten leer je verwerken volgens de traditionele glas-in-lood- en Tiffanytechnieken. De grootte en de moeilijkheidsgraad van de projecten bepaal je zelf, je leert werken met specifieke gereedschappen en apparaten, je kan ontwerpen en uitvoeren naar eigen smaak en stijl.

Inhoud:

  • Glasmozaïek met verschillende soorten glas uitvoeren
  • Glasramen en glazen voorwerpen decoreren met glasetstechniek
  • Een Tiffanylamp of -decoratie met prachtige glassoorten maken
  • Glas smelten (“fusen”) en wondermooie schalen en juwelen ontwerpen

Lokeren

Groendreef 31

Creatief atelier deel 2: Woondecoratie: glaskunst    (maandagavond)cursusnummer: 202104244 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Creatief atelier deel 2: Woondecoratie: glaskunst    (maandagnamiddag)cursusnummer: 202104245 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te kunnen starten in deze cursus moet je geslaagd zijn voor de basiscursus Creatief atelier.
Je kan ook instappen op basis van een andere creatieve opleiding en/of cursus of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Glassnijder, verschillende glassoorten, koperfolie en loodband kosten samen circa € 100. De aankopen hiervan worden in de les besproken.
  • Specifieke gereedschappen en apparaten kan je in het werkatelier gebruiken: soldeerbouten, slijpmachines,…
  • Aanvullende materialen en producten zijn gratis ter beschikking: tangen, dichtingskit, chemicaliën voor glasbewerking, soldeersel,…

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...