Computer voor beginners

Computer voor beginnersLater gepland

Aan de slag met ICT (60 lestijden)

Dit is de ideale cursus voor de absolute beginner!
We starten in deze eerste module werkelijk vanaf nul. Je leert de PC opstarten en terug uitschakelen, je maakt uitgebreid kennis met het toetsenbord en de muis.
Stapsgewijs gaan we verder: je werkt eerst met eenvoudige programma’s zoals Wordpad om teksten op te maken, de rekenmachine… Je leert werken met de verkenner, waarmee we onze computergegevens ordenen. Je zet foto’s van je fototoestel op de computer en je bewaart gegevens op een memorystick.

Inhoud:

 • Leren bedienen van een computer: werken met toetsenbord en muis
 • Verschillende onderdelen van de computer leren aansluiten
 • Eenvoudige tekstverwerking via WordPad: teksten opmaken en bewaren zowel op de harde schijf als op de USB-stick.
 • Windows Verkenner: werken met bestanden en mappen maken
 • Bestanden en mappen kopiëren, knippen, plakken, wijzigen van naam, …

Deze module komt uit de opleiding “Start to ICT”.

Geen voorkennis vereist, en absoluut een aanrader voor echte beginners.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 15.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Om vlot te kunnen oefenen raden we ook een USB-stick aan (circa € 10,00)
 • Extra cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...