CAD-tekenen – deel 3: SolidWorks (30% e-learning)

CAD-tekenen – deel 3: SolidWorks (30% e-learning)Later gepland

CAD 3D voor mechanische constructies 1 (80 lestijden)

3D-ontwerpen kan ook met het zeer gebruiksvriendelijk 3D ontwerp- en tekenprogramma SolidWorks, al ruime tijd koploper op het terrein van de CAD-software in de Benelux, zowel in de werktuigbouw, de metaal- en elektronische sector als de autotechniek. Steeds meer bedrijven gebruiken dit pakket en verlangen van hun medewerkers dat ze vlot met dit geavanceerd ontwerp- en tekengereedschap kunnen werken.

SolidWorks biedt een unieke combinatie van eigenschappen: gemakkelijk in gebruik, breed inzetbaar, uitstekend ondersteund met een opvallend gebruiksvriendelijke interface. Kortom, de ideale tool voor sneller, goedkoper en duurzamer ontwerpen van ontwerp naar prototype en productie. Dat resulteert in tijdwinst, een hogere productie en een kortere Time to Market tegen lagere kosten. Dat maakt SolidWorks tot de beste keuze voor mechanische engineers, ontwerpers en innovators.

(www.cadmes.com)

 • Het programma is gemakkelijk en snel aan te leren, zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief opgebouwd
 • Tekenen en ontwerpen in 2D en 3D
 • Met bibliotheken werken
 • Presenteren in 2D en 3D
 • Visualisatie
 • Compatibel met andere CAD-software
 • Met veel ondersteuning via Support, tutorials, FAQ’s, Community, 3D ContentCentral,…
 • Meer info op https://www.cadmes.com/nl/producten/solidworks-3d-cad

Voor beide tekenprogramma’s zijn de licenties gratis voor cursisten.


Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus, je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “Uitvoerend CAD-tekenaar mechanische constructies”.

 

Om te kunnen starten moet je geslaagd zijn in CAD-tekenen deel 1.
Je kan ook je voorkennis bewijzen via andere attesten of diploma’s of een vrijstellingsproef afleggen.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Om vlot thuis te kunnen verder oefenen, raden we ook een USB-stick aan (circa € 10).
 • Programma’s en licenties van Autodesk zijn gratis te verkrijgen. Dit zal in de loop van de cursus zeker door de leraar verder worden toegelicht.
 • Voor alle AutoCAD-cursussen: AutoCAD, Computer Ondersteund Ontwerpen, Auteur ir Ronald Boeklagen, Uitgever TEC/CAD College
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...