Beter fotograferen met je digitale camera deel 2

Beter fotograferen met je digitale camera deel 2Later gepland

Digitale fotografie 2 (60 lestijden)

Heb je na het eerste jaar digitale fotografie met beeldbewerking de smaak te pakken? Dan is het tijd om een stapje verder te gaan.

In Beter fotograferen met je digitale camera deel 2 bestuderen we het ‘licht’ in al zijn facetten: hoe je het aanwezig licht optimaal kan gebruiken, hoe je met studiobelichting en externe flitser licht vorm kan geven en hoe je dit kan gebruiken in je fotografie. Je leert hoe je licht kan zien en meten en hoe je histogram hierbij kan helpen.

Met behulp van diverse opdrachten ga je je eigen creativiteit inzetten in functie van het maken van foto’s. Je leert hoe je fotoreeksen opbouwt en hoe je deze kan presenteren, zowel digitaal als op print. Je bekijkt het werk van bekende en minder bekende fotografen en leert kritisch naar foto’s kijken, zowel naar deze van jezelf als van anderen.

Tijdens deze cursus ga je ook op stap om te fotograferen. Dit geeft je de mogelijkheid om je collega-fotografen aan het werk te zien. De uitstap is dan ook het moment bij uitstek om van elkaar te leren.

Ook ga je dieper in op de verschillende mogelijkheden en bewerkingen in Lightroom. Je leert je digitale workflow efficiënt beheersen, van opgenomen beeld tot het afdrukken en presenteren van je foto.


 

Deze module komt uit de opleiding “Multimedia operator”.

 

Je bent geslaagd in het eerste deel of hebt een vergelijkbare voorkennis waardoor je een vrijstelling kan aanvragen.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • In het tweede deel werk je met een camera waarmee je manueel je belichting kan instellen en in RAW kan fotograferen. Een losse flitser, een statief en een afstandsbediening zijn hoogst wenselijk. Je hebt dus bij voorkeur een spiegelreflexcamera of geavanceerde systeemcamera (ILC) nodig.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
 • We organiseren meerdere foto-excursies naar diverse locaties (bv. naar een professionele studio, een fototentoonstelling, een bezoek aan een digitaal labo,…). Reken dus ook op extra kosten voor een uitstap naar … maar dit loont zeker de moeite! De verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer en eventuele kosten zijn ten laste van de cursist.
 • We werken met Lightroom. Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnementen tarieven via AcademicShop.
  Je kan uiteraard ook met een oudere versie werken maar in CVO Focus werken we met Lightroom Classic van Adobe Creative Cloud. Zo zijn we altijd mee met de nieuwste updates.
 • We raden ook een USB-stick aan, al vanaf € 10.
 • In Hamme wordt deze cursus gegeven met je eigen laptop.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...