Beeldverwerking met Photoshop – deel 1 (CA) [100% e-learning]

Beeldverwerking met Photoshop – deel 1 (CA) [100% e-learning]Later gepland

Digitale beeldverwerking (60 lestijden)

Of het nu om het retoucheren en corrigeren van foto’s gaat, het samenstellen van een surrealistische fotomontage of het ontwerpen van een adembenemende lay-out voor een visitekaartje of uitnodiging,… Photoshop is er het ideale programma voor!

Deze cursus richt zich – net als het programma – op een breed doelpubliek. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, intuïtieve manier van werken en bovenal de oneindige mogelijkheden steekt Photoshop met kop en schouders boven alle concurrentie uit. Kortom, het ideale programma voor iedereen die met digitale beeldbewerking bezig is.

In deel 1 maak je kennis met de elementaire begrippen van digitale beeldverwerking en basistechnieken. De focus ligt op het bewerken en verwerken van beelden, én op een gedegen kwaliteitscontrole.

Je leert enkele belangrijke basistechnieken:

 • Je verkent de werkruimte: het gereedschap, de verschillende vensters, wat voor- en achtergrondkleuren zijn, …
 • Je gaat materiaal verzamelen en veilig bewaren met aandacht voor copyrightgegevens.
 • Je leert hoe je de afbeeldingsgrootte, canvasgrootte en resolutie van de afbeelding aanpast en bijsnijdt in functie van het einddoel.
 • Je maakt kennis met kleurruimtes, kleurentheorie en verschillende bestandsformaten.
 • Je maakt gebruik van tekengereedschap zoals penselen en vormen.
 • Je leert een uitgebreid arsenaal aan selectietechnieken op verschillende situaties toepassen.
 • Je combineert foto’s met behulp van lagen, aanpassingslagen, laagmaskers en uitknipgroepen.
 • Je leert hoe je tekst kan toevoegen, wat tekstmaskers zijn en hoe je laagstijlen kan gebruiken.
 • Je zet je eerste stappen in het corrigeren en retoucheren van afbeeldingen in combinatie met laagmaskers en uitknipgroepen.

Deze cursus wordt in volledig in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat alle leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal online contactmomenten met zeker een opstart- en afsluitmoment aan het begin en op het einde van de cursus. De data vind je in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “Crossmedia assistent”.

De cursus vraagt een goede basiskennis van computervaardigheden. Een creatieve geest is zeker een pluspunt.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 6.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Je hebt ook een abonnement op Adobe Creative Cloud nodig om thuis verder te oefenen.
  Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Een externe harde schijf of usb-stick (circa € 10) is handig om oefenbestanden mee te nemen naar huis en gemaakte opdrachten in de klas te bespreken.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden. Dit is in het cursusgeld inbegrepen.
 • Voor de online lessen is een microfoon en webcamera vereist.
 • De grafische programma’s van Adobe vragen wat rekenkracht van jouw computer. Ben je niet zeker of je huidige computer volstaat om de opleiding te volgen? Dan kan je met je vraag terecht bij je vakleerkracht.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...