Basis make-up en basis manicure

Basis make-up en basis manicure

Basis make-up en basis manicure (20 lestijden)

Wil je leren maquilleren? Ben je geïnteresseerd in make-uptechnieken waardoor je er jong en stralend uitziet? Wil je de basistechnieken van een professionele handverzorging ontdekken? Wil je dit doen voor jezelf of bij anderen?

Dan is deze korte, praktijkgerichte basiscursus zeker iets voor jou! Je leert de huid reinigen, een basis make-up en basis manicure uitvoeren. Je maakt hierbij gebruik van verschillende technieken, de juiste materialen en gepaste producten, alles afgestemd op de wensen en de kenmerken van jezelf of je klant.

 • De juiste huiddiagnose maken: mogelijke huidtypes, huidproblemen en allergieën herkennen
 • Basistechnieken make-up voor het opmaken van de ogen, lippen, wenkbrauwen, gezicht,…
 • Handverzorging: nagels in de juiste vorm vijlen, nagelbadje gebruiken, nagels lakken, eenvoudige handmassage uitvoeren,…
 • De juiste producten gebruiken en aanraden voor een basis make-up en basis handverzorging: hand- en dagcrèmes, foundation en blush, lippenpotlood en lippenstift, mascara en Kohlpotlood,…

We besteden ook ruim aandacht aan:

 • Werken in teamverband
 • Vaktermen, modetrends en evoluties in het vakgebied
 • De werkpost inrichten met het nodige materiaal en producten
 • De werkpost en alle gebruikte materiaal opruimen, reinigen en ontsmetten
 • Veiligheid, hygiëne, ergonomie en afval sorteren

Modellenwerk
Modellenwerk valt tijdens de lesuren. Doorheen het jaar breng je verschillende modellen mee om de aangeleerde technieken uit te voeren. Hiervoor betaalt elk model een kleine vergoeding. Modellenwerk maakt deel uit van de opleiding en wordt ook geëvalueerd.


Deze module komt uit de opleiding “Kapper”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Basis make-up en basis manicure    (maandagavond)cursusnummer: 232407791
Startdatum: 20/05/2024 - Einddatum: 17/06/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is 27/05/2024.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 30
 • Verminderd cursusgeld: € 6

Studiekosten

 • Je hebt een eigen basispakket nodig dat je in je badkamer kan vinden. Deze benodigdheden kan je ook aankopen in een drogisterij (max. 50 euro).
  Extra tip: als je later een verdere opleiding in make-up of gelaatsverzorging zou willen volgen, raden we aan om een aankoop van professioneel materiaal via het centrum te overwegen, de kwaliteit kan hierbij gegarandeerd worden (circa 125 euro).
 • Je vindt gedetailleerde informatie over alle nodige materialen (met geraamde prijzen) in de “Infobrochure Kapper“.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste les besproken. Je bent nooit verplicht om alle materiaal nieuw aan te kopen, je mag ook je eigen materiaal meebrengen en gebruiken in de klas.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
De technieken worden aangeleerd op oefenhoofden/medecursisten en worden daarna toegepast op modellen.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

 

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...