Basis make-up en basis manicure

Basis make-up en basis manicureLater gepland

Basis make-up en basis manicure (20 lestijden)

Wil je leren maquilleren? Ben je geïnteresseerd in make-uptechnieken waardoor je er jong en stralend uitziet? Wil je de basistechnieken van een professionele handverzorging ontdekken? Wil je dit doen voor jezelf of bij anderen?

Dan is deze korte, praktijkgerichte basiscursus zeker iets voor jou! Je leert de huid reinigen, een basis make-up en basis manicure uitvoeren. Je maakt hierbij gebruik van verschillende technieken, de juiste materialen en gepaste producten, alles afgestemd op de wensen en de kenmerken van jezelf of je klant.

 • De juiste huiddiagnose maken: mogelijke huidtypes, huidproblemen en allergieën herkennen
 • Basistechnieken make-up voor het opmaken van de ogen, lippen, wenkbrauwen, gezicht,…
 • Handverzorging: nagels in de juiste vorm vijlen, nagelbadje gebruiken, nagels lakken, eenvoudige handmassage uitvoeren,…
 • De juiste producten gebruiken en aanraden voor een basis make-up en basis handverzorging: hand- en dagcrèmes, foundation en blush, lippenpotlood en lippenstift, mascara en Kohlpotlood,…

We besteden ook ruim aandacht aan:

 • Werken in teamverband
 • Vaktermen, modetrends en evoluties in het vakgebied
 • De werkpost inrichten met het nodige materiaal en producten
 • De werkpost en alle gebruikte materiaal opruimen, reinigen en ontsmetten
 • Veiligheid, hygiëne, ergonomie en afval sorteren

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 30
 • Verminderd cursusgeld: € 6

Studiekosten

 • Je hebt een eigen basispakket nodig dat je gedurende de volledige opleiding verder kan gebruiken. De aankoop van het materiaal is het duurst in deze basismodules. In de vervolgmodules daalt de kostprijs voor extra materiaal aanzienlijk.
 • Je vindt gedetailleerde informatie over alle nodige materialen (met geraamde prijzen) in de “Infobrochure Kapper“.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste les besproken. Je bent nooit verplicht om alle materiaal nieuw aan te kopen, je mag ook je eigen materiaal meebrengen en gebruiken in de klas.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
De technieken worden aangeleerd op oefenhoofden/medecursisten en worden daarna toegepast op modellen.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

 

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...