Basis bloemschikken 3

Basis bloemschikken 3Later gepland

Basistechnieken bloemschikken en materiaalkennis 3 (80 lestijden)

Deze cursus bouwt verder op wat je in de voorgaande modules geleerd hebt. Met de kennis die je al bezit, ga je creatief aan de slag met bloemen en planten. Je verlegt je grenzen door allerlei technieken te verfijnen en combineren. Je leert een idee omzetten naar een ontwerp volgens een gekozen stijl en passend in een bepaald interieur.

Ook de kwaliteit en de verzorging van materialen en bloemen zijn zeer belangrijk. Hoe merk je dat materiaal kwaliteitsvol is? Hoe detecteer en bestrijd je veel voorkomende plantenziektes? Hoe verzorg je bloemen zodat ze langer fris en mooi blijven? Ook daaraan besteden we nu veel aandacht.
De vaardigheden uit Bloemschikken 1 + 2 worden verder verfijnd en je leert veel over planten- en bloemenverzorging.

Een greep uit ons aanbod:

 • Vele technieken verfijnen en combineren met de klemtoon op spijkeren, stapelen, klemmen en vouwen in verschillende ondergronden
 • Kleuren op een juiste manier combineren en contrasten in een compositie toepassenEeen idee omzetten in een ontwerpschets in de gevraagde stijl, rekening houdend met het interieur en de omgevingselementen
 • Planten en bloemen verzorgen
 • Ziektes herkennen en bestrijden

Deze module komt uit de opleiding “Florist”.

Om te kunnen starten in deze cursus moet je geslaagd zijn voor Basis bloemschikken 1 + 2.

Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Je kan dezelfde basisset van het eerste jaar verder gebruiken.
 • Als ondersteuning gebruiken we ook een kleurenkaart van circa € 7.
 • Per les kan je rekenen op circa € 20 voor bloemen en materiaal, dat je zelf kan aankopen in een bloemenzaak of gewoon meebrengen uit je eigen tuin.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Alle aankopen worden tijdens de eerste lessen besproken.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...