Balans op je bord

Balans op je bord

Aangepast koken (80 lestijden)

Gezond eten en toch verrast worden door nieuwe smaken en texturen? Welkom in onze cursus Balans op je bord. Ontdek de kunst van gezond eten en proef gebalanceerde gerechten die je smaakpapillen zullen plezieren!

In onze cursus ligt de focus op heerlijke receptjes die ook voedzaam en vetarm zijn. Je leert de perfecte balans in je voeding vinden zodat je lichaam alle essentiële voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om te stralen van gezondheid. Onder begeleiding van onze ervaren vakleerkracht ga je slimme keuzes maken die je helpen om je gezondheidsdoelen te bereiken. Van kleurrijke groenten tot mager eiwit en volkorengranen, samen kiezen we voor  een gevarieerd en voedzaam menu dat elke maaltijd tot een feest maakt!

Enkele voorbeelden:

 • Een sappige zalmfilet, gemarineerd in verse citroensap, knoflook en een mix van kruiden zoals dille, tijm en rozemarijn
 • Een gebakken zoete aardappel, opengesneden en gevuld met een smeuïge mix van zwarte bonen, maïs, rode ui, verse koriander en rijpe avocado
 • Gegrilde geelvintonijn met ratatouille, olijfolie, parmezaankaas en rucola.

Schrijf je vandaag nog in voor onze cursus Balans op je bord en zet de eerste stap naar een gezonder en meer gebalanceerd leven. Je verdient het om je beste zelf te zijn, en het begint allemaal met wat er op je bord ligt!


Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Balans op je bord    (maandagavond)cursusnummer: 20240593
Startdatum: 02/09/2024 - Einddatum: 09/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 02/12/2024.

Balans op je bord    (woensdagnamiddag)cursusnummer: 20240597
Startdatum: 04/09/2024 - Einddatum: 11/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 04/12/2024.

Balans op je bord    (woensdagavond)cursusnummer: 20240599
Startdatum: 04/09/2024 - Einddatum: 11/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 04/12/2024.

Balans op je bord    (donderdagavond)cursusnummer: 20240601
Startdatum: 05/09/2024 - Einddatum: 12/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 05/12/2024.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Een basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 24
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
 • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
 • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 12 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...