Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden

Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden

Bakken (80 lestijden)

De geur van vers brood en patisserie laat niemand onberoerd. Wil jij jouw gasten trakteren op zoetigheden van het huis?
Tijdens deze cursus worden alle deegsoorten aangeleerd. Je maakt o.a. zoet gebak, allerlei broodsoorten en koekjes, snoeperijen en hartig gebak. De volgende deegsoorten komen zeker aan bod: gistdeeg, kruimeldeeg, zanddeeg, bladerdeeg, roerdeeg, kookdeeg,… Met deze basisdegen leer je verschillende lekkere taarten bereiden.

Wat dacht je van volgende lekkernijen?

 • Biscuits en taarten: frangipanetaart, fruittaart, rolgebak, chocoladetaart,…
 • Hartige taarten en gebak zoals heerlijke quiches en diverse pizza’s
 • Koekjes en snoeperijen: zandkoekjes, granolarepen, gespoten dessertkoekjes,…
 • Brood zoals malse broodjes, volkoren-, noten-, rozijnen- of suikerbrood
 • Diverse cakes: cupcakes, marmercake,…

Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden    (dinsdagavond)cursusnummer: 232408070 - Uiterste inschrijvingsdatum is 05/12/2023.

Hamme

Verbindingsstraat 66

Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden    (donderdagnamiddag)cursusnummer: 232408136 - Uiterste inschrijvingsdatum is 14/12/2023.

Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden    (maandagavond)cursusnummer: 232408138 - Uiterste inschrijvingsdatum is 11/12/2023.

Lokeren

Groendreef 31

Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden    (dinsdagnamiddag)cursusnummer: 232408113 - Uiterste inschrijvingsdatum is 05/12/2023.

Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden    (dinsdagavond)cursusnummer: 232408118 - Uiterste inschrijvingsdatum is 12/12/2023.

Wetteren

Noordlaan 10

Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden    (maandagavond)cursusnummer: 232408196 - Uiterste inschrijvingsdatum is 04/12/2023.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 24
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen.
 • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...