Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden (wekelijks les)

Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden (wekelijks les)

Bakken (80 lestijden)

De geur van vers brood en patisserie laat niemand onberoerd. Wil jij jouw gasten trakteren op zoetigheden van het huis?
Tijdens deze cursus worden alle deegsoorten aangeleerd. Je maakt o.a. zoet gebak, allerlei broodsoorten en koekjes, snoeperijen en hartig gebak. De volgende deegsoorten komen zeker aan bod: gistdeeg, kruimeldeeg, zanddeeg, bladerdeeg, roerdeeg, kookdeeg,… Met deze basisdegen leer je verschillende lekkere taarten bereiden.

Wat dacht je van volgende lekkernijen?

  • Biscuits en taarten: frangipanetaart, fruittaart, rolgebak, chocoladetaart,…
  • Hartige taarten en gebak zoals heerlijke quiches en diverse pizza’s
  • Koekjes en snoeperijen: zandkoekjes, granolarepen, gespoten dessertkoekjes,…
  • Brood zoals malse broodjes, volkoren-, noten-, rozijnen- of suikerbrood
  • Diverse cakes: cupcakes, marmercake,…

Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Bakken 1: Brood, gebak en zoetigheden (wekelijks les)    (maandagavond)cursusnummer: 20240474
Startdatum: 02/09/2024 - Einddatum: 20/01/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24
  • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 11 per les.

 

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...