Apps voor thuis en onderweg op je smartphone (Android)

Apps voor thuis en onderweg op je smartphone (Android)

E-services (60 lestijden)

Kan je al goed overweg met je Android smartphone of tablet maar heb je het gevoel dat je hier en daar nog iets mist? Of wil je kennismaken met de laatste nieuwe mogelijkheden?
In deze cursus komen een aantal onderwerpen uit Android – deel 2 opnieuw aan bod, maar deze keer gaan we er dieper op in.
De nadruk in deze cursus ligt bij het gebruik van allerlei e-services. Zo gaan we op de smartphone aan de slag met allerlei betaalapps, leer je online winkelen en maak je kennis met leuke online apps. Je gaat aan de slag met jouw itsme-account en logt hiermee in op allerlei interessante websites zoals eBox, mijn burgerprofiel, tax-on-web, jouw gemeente, jouw bank, … Ook leer je werken met interessante apps voor onderweg: wandel- en fietsapps, apps voor openbaar vervoer, etc.

Door een conflict tussen Google en Huawei kan je de nieuwste Huawei-toestellen NIET gebruiken tijdens onze Android-lessen.

Inhoud:

Deze cursus is ook een opfrissingscursus. Je kan hier ook terecht met vragen uit de eerste twee modules.

 • Opfrissen en verfijnen van de vaardigheden uit de 2 basismodules Android smartphone (en tablet) deel 1 en 2.
 • Kennismaken met allerlei interessante apps over jouw gezondheid, om jouw administratie bij te houden, om te winkelen, om (online) te betalen, voor onderweg, …

Deze module komt uit de opleiding “ICT en Sociale media”.

Sinaai

Dienstencentrum De Schutterij – Vleeshouwersstraat 8B

Apps voor thuis en onderweg op je smartphone (Android)    (dinsdagvoormiddag)cursusnummer: 232408548
Startdatum: 05/09/2023 - Einddatum: 23/01/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Sint-Gillis-Waas

Gemeenschapscentrum De Route – Stationstraat 201

Apps voor thuis en onderweg op je smartphone (Android)    (donderdagnamiddag)cursusnummer: 232408599
Startdatum: 07/09/2023 - Einddatum: 25/01/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Apps voor thuis en onderweg op je smartphone (Android)    (donderdagnamiddag)cursusnummer: 232409320
Startdatum: 01/02/2024 - Einddatum: 20/06/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is 21/03/2024.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je moet geslaagd zijn voor “Android smartphone (tablet) – deel 1” én “Android smartphone (tablet) – deel 2” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Iedere deelnemer brengt zijn eigen smartphone (en/of tablet) mee. Bij voorkeur heeft jouw Android-toestel voldoende vrije ruimte om de extra apps te kunnen installeren.
  Het centrum voorziet geen toestellen voor de deelnemers.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...