Android smartphone (en tablet) – Veilig online en kennismaking met sociale media

Android smartphone (en tablet) – Veilig online en kennismaking met sociale mediaLater gepland

Veilig online en sociale netwerksites

Kan je al goed overweg met je Android smartphone of tablet?
In deze cursus leer je hoe je je veilig online kan begeven en hoe je jouw digitale identiteit en integriteit kan beschermen. Je leert meer over allerlei online misbruiken en bedreigingen zoals phishing, spoofing, hacking en nepnieuws en je leert jezelf ertegen beschermen. Je maakt kennis met een verscheidenheid aan sociale netwerksites. Je maakt een profiel aan, neemt de privacy-instellingen onder de loep en maakt kennis met het hoofddoel van elk afzonderlijk sociaal medium.

Inhoud:

  • Online gevaren: leer verschillende online misbruiken herkennen en hoe je je ertegen kan wapenen
  • Online privacy: leer hoe je jouw gegevens zo veel mogelijk privé kan houden
  • Online veiligheid: krijg allerlei tips om veilig te surfen
  • Sociale media: maak kennis met de verschillende sociale media platformen en bekijk van elk platform het doel en nut, stel de privacy-instellingen bij elk platform in naar wens, maak een account aan en leer hoe je jouw account terug volledig kan verwijderen

Deze module komt uit de opleiding “ICT en sociale media”.

Je moet geslaagd zijn voor “Android smartphone (en tablet) – deel 1” én “Android smartphone (en tablet) – deel 2” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 90
  • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

  • Iedere deelnemer brengt zijn eigen smartphone (en/of tablet) mee. Bij voorkeur heeft jouw Android-toestel voldoende vrije ruimte om de extra apps te kunnen installeren.
    Het centrum voorziet geen toestellen voor de deelnemers.
  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...