Android smartphone (en tablet) – Opfrissing

Android smartphone (en tablet) – OpfrissingLater gepland

Bestanden offline en online organiseren en beheren (60 lestijden)

Kan je al goed overweg met je Android-tablet of smartphone, maar heb je het gevoel dat je hier en daar nog iets mist? Of is het al een tijdje geleden dat je de vorige cursussen hebt gedaan en wil je ontdekken welke nieuwe mogelijkheden er de laatste tijd zijn bijgekomen?
Dit is voor een groot deel een cursus op maat van de cursisten in jouw klas.
Je frist zaken op die nog niet helemaal duidelijk waren uit de eerste 2 modules en je gaat op een aantal van deze onderwerpen dieper in. Je maakt kennis met de nieuwe mogelijkheden van de laatste tijd en je krijgt tips om je gegevens veilig te houden en wat je moet doen als je jouw toestel verliest. Je gaat met allerlei hulpmiddelen jouw gegevens overbrengen naar andere locaties zoals Google Drive, Doccle, jouw computer, … en maakt een back-up van al jouw belangrijke gegevens. Je maakt je toestel klaar om terug te keren naar fabrieksinstellingen.

Inhoud:

Deze cursus dient als opfrissing en zal ook afhangen van de vragen van medecursisten.

 • Opfrissen van de belangrijkste instellingen
 • Opfrissen en verfijnen van de vaardigheden uit de 2 basismodules (Veilig betalen en bankieren, Google Drive, Bestandsbeheer, …)
 • Je tablet of smartphone opschonen en gegevens back-uppen (en klaarmaken om terug te keren naar fabrieksinstellingen)
 • Tips om je toestel veilig te houden
 • Werken met apps zoals Doccle en itsme
 • Toestellen (draadloos) verbinden
 • Werken met de Chromecast
 • Kennismaken met allerlei interessante apps en de laatste nieuwigheden

Je moet geslaagd zijn voor “Android smartphone (tablet) – deel 1” én “Android smartphone (tablet) – deel 2” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Iedere deelnemer brengt zijn eigen smartphone (en/of tablet) mee. Bij voorkeur heeft jouw Android-toestel voldoende vrije opslagruimte om de extra apps te kunnen installeren. Het centrum voorziet geen toestellen voor de deelnemers.
 • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
  • Syllabus van de leerkracht: € 12
  • Cursusmateriaal dat je via ons ELO (e-learning omgeving) gratis kan downloaden

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...