Android smartphone (en tablet) – Opfrissing Cloud

Android smartphone (en tablet) – Opfrissing CloudLater gepland

Bestanden online en offline organiseren en beheren (60 lestijden)

Kan je al goed overweg met je Android smartphone of tablet maar heb je het gevoel dat je hier en daar nog iets mist? Of wil je kennismaken met de laatste nieuwe mogelijkheden?
Deze cursus is voor een deel op maat van de cursisten in jouw klas.

De nadruk in deze cursus ligt bij het werken in de cloud, zowel op jouw Android-toestel als op de computer. Je gaat met behulp van allerlei apps aan de hand van praktische oefeningen verschillende gegevens opslaan, verplaatsen, kopiëren, … Zo leer je efficiënt werken met clouddiensten zoals Google Drive & OneDrive en je maakt bestanden aan in de omgeving die best bij jouw clouddienst past. Je gaat gebruik maken van apps zoals Bestandsbeheer om al je gegevens op de gewenste plaats te krijgen.  Als je van alle nodige gegevens een back-up hebt, bekijken we hoe we vlot en zonder gegevensverlies kunnen overstappen naar een nieuw toestel of, na de terugkeer naar fabrieksinstellingen, ons oude toestel terug als een nieuw in gebruik kunnen nemen.

Inhoud:

Deze cursus is ook een opfrissingscursus. Naast nieuwe zaken zullen de onderwerpen ook afhangen van de vragen van medecursisten.

 • Opfrissen van de belangrijkste instellingen
 • Opfrissen en verfijnen van de vaardigheden uit de 2 basismodules (Google Drive, Google Foto’s, Bestandsbeheer, …)
 • Op verkenning gaan in andere clouddiensten zoals OneDrive
 • Je tablet of smartphone opschonen en gegevens back-uppen (en klaarmaken om terug te keren naar fabrieksinstellingen)
 • Toestellen (draadloos) verbinden

Je moet geslaagd zijn voor “Android smartphone (tablet) – deel 1” én “Android smartphone (tablet) – deel 2” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Iedere deelnemer brengt zijn eigen smartphone (en/of tablet) mee. Bij voorkeur heeft jouw Android-toestel voldoende vrije ruimte om de extra apps te kunnen installeren.
  Het centrum voorziet geen toestellen voor de deelnemers.
 • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
  • Syllabus van de leerkracht: € 12
  • Cursusmateriaal dat je via ons ELO (e-learning omgeving) gratis kan downloaden

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...