Android smartphone (en tablet) – Opfrissing Cloud

Android smartphone (en tablet) – Opfrissing Cloud

Bestanden online en offline organiseren en beheren (60 lestijden)

Kan je al goed overweg met je Android smartphone of tablet maar heb je het gevoel dat je hier en daar nog iets mist? Of wil je kennismaken met de laatste nieuwe mogelijkheden?
Deze cursus is voor een deel op maat van de cursisten in jouw klas.

De nadruk in deze cursus ligt bij het werken in de cloud, zowel op jouw Android-toestel als op de computer. Je gaat met behulp van allerlei apps aan de hand van praktische oefeningen verschillende gegevens opslaan, verplaatsen, kopiëren, … Zo leer je efficiënt werken met clouddiensten zoals Google Drive & OneDrive en je maakt bestanden aan in de omgeving die best bij jouw clouddienst past. Je gaat gebruik maken van apps zoals Bestandsbeheer om al je gegevens op de gewenste plaats te krijgen.  Als je van alle nodige gegevens een back-up hebt, bekijken we hoe we vlot en zonder gegevensverlies kunnen overstappen naar een nieuw toestel of, na de terugkeer naar fabrieksinstellingen, ons oude toestel terug als een nieuw in gebruik kunnen nemen.

Door een conflict tussen Google en Huawei kan je de nieuwste Huawei-toestellen NIET gebruiken tijdens onze Android-lessen.

Inhoud:

Deze cursus is ook een opfrissingscursus. Naast nieuwe zaken zullen de onderwerpen ook afhangen van de vragen van medecursisten.

 • Opfrissen van de belangrijkste instellingen
 • Opfrissen en verfijnen van de vaardigheden uit de 2 basismodules (Google Drive, Google Foto’s, Bestandsbeheer, …)
 • Op verkenning gaan in andere clouddiensten zoals OneDrive
 • Je tablet of smartphone opschonen en gegevens back-uppen (en klaarmaken om terug te keren naar fabrieksinstellingen)
 • Toestellen (draadloos) verbinden

Beveren

Puithoek – Kruibekesteenweg 51

Android smartphone (en tablet) – Opfrissing Cloud    (dinsdagnamiddag)cursusnummer: 202103847 - Uiterste inschrijvingsdatum is 20/10/2020.

Android smartphone (en tablet) – Opfrissing Cloud    (dinsdagnamiddag)cursusnummer: 202104425 - Uiterste inschrijvingsdatum is 20/10/2020.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Android smartphone (en tablet) – Opfrissing Cloud    (maandagnamiddag)cursusnummer: 202103799 - Uiterste inschrijvingsdatum is 19/10/2020.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je moet geslaagd zijn voor “Android smartphone (tablet) – deel 1” én “Android smartphone (tablet) – deel 2” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Iedere deelnemer brengt zijn eigen smartphone (en/of tablet) mee. Bij voorkeur heeft jouw Android-toestel voldoende vrije ruimte om de extra apps te kunnen installeren.
  Het centrum voorziet geen toestellen voor de deelnemers.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.
 • Omwille van de coronapandemie is het dragen van een mondmasker verplicht.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...