Allround massagetherapie (35% e-learning)

Allround massagetherapie (35% e-learning)

Lichaamsmassage (80 lestijden) + Theorie van het lichaam (40 lestijden) + Specifieke lichaamsmassages en -behandelingen (60 lestijden) + Wellnessbehandelingen (60 lestijden)

Massagetherapie, een beroep met toekomst!
CVO Focus start met nieuwe opleiding Allround massagetherapie

Voor meer info over deze opleiding/cursussen Schoonheidsspecialist kan je mailen naar onze opleidingscoördinator op pascalle.troch@cvofocus.be.

In deze stressvolle tijd is er veel nood aan relaxatie en bezinning. De job van relaxatiemasseur biedt dan ook zeer mooie toekomstmogelijkheden.

In deze professionele opleiding Allround massagetherapie kan je kennismaken met een waaier aan hedendaagse massagetechnieken die in massagecentra worden aangeboden. Zowel de klassieke, westerse technieken als tal van oosterse, holistische massages komen aan bod. We maken een reis rond de wereld van de westerse Zweedse tot de Indische ayurvedische, de Japanse shiatsu, de holistische, stempel-, hot stone, chacra-, borstel- en cupping massage. Elke techniek kan je afzonderlijk gebruiken maar we coachen je ook naar het geïntegreerd toepassen van diverse disciplines. En dat alles onder leiding van betrokken en ervaren vakleerkrachten met veel praktijkervaring!

Theorie en praktijk zijn prima op elkaar afgestemd zodat je straks op een verantwoordelijke manier je vak kan uitoefenen. Je verwerft hierbij de nodige basiskennis over de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam.

De basisinsteek van onze opleiding is de oosterse 5-elementenleer. Zo krijg je inzicht in de verbanden tussen ons emotioneel, mentaal en fysiek welbevinden. Tal van tips uit deze filosofie zijn toepasbaar in de preventieve gezondheidszorg, waar massage zeker deel van uitmaakt.

Inhoud van de opleiding Allround massagetherapie

 • Grondige kennis van anatomie
 • De principes van de 5-elementenleer
 • De basisprincipes van shiatsu
 • Meridiaanleer en acupunctuurpunten
 • Wat is gezonde voeding?
 • Achtergrond en praktijk van de verschillende massagetechnieken:
  • Klassieke Zweedse massage
  • Hot stone massage
  • Stempelmassage
  • Chakra massage
  • Shiatsu massage van de rug (stoelmassage)
  • Anti aging gelaatsmassage
  • Holistische massage
  • Meridiaan massage
  • Basis cupping massage
  • Basis hydromassage/zwangerschapsmassage
  • Borstelmassage
  • Stoelmassage met olie
  • Welnessbehandeling van de rug en benen

Toekomstmogelijkheden als Allround massagetherapie
De opleiding Allround massagetherapie is een aanrader voor iedereen die graag wil leren masseren, voor masseurs die een eigen praktijk willen starten, voor professionals om hun kennis te verbreden of verdiepen.

Met de opgedane kennis en vaardigheden kan je onmiddellijk de beroepspraktijk gaan verkennen. Je kan aan de slag als zelfstandig relaxatiemasseur, als werknemer in een massage- of schoonheidssalon, als massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut, als holistisch massagetherapeut of integratief massagetherapeut.

Aromatherapie en Voetreflexologie als mooie aanvulling
Na deze opleiding kan je een extra cursus Aromatherapie volgen. Je leert producten en olies maken op natuurlijke basis met veel aandacht voor indicaties en contra-indicaties (wat wel of niet gebruiken voor een behandeling) en het gebruik van essentiële olies bij zorgklanten (kanker, hoog gevoeligheid, etc.).

Een rijke aanvulling vind je ook in de cursus Voetreflexologie waarin je door massage- en druktechnieken reflexzones leert bewerken en zo het zelfgenezingsproces kan ondersteunen. De diepe ontspanning enerzijds en de toename van energie anderzijds zorgen ervoor dat we de dagelijkse stress weer beter aankunnen.


Deze modules komen uit de opleiding “Schoonheidsspecialist”.

Lokeren

Groendreef 31

Allround massagetherapie (35% e-learning)    (maandagvoormiddag en maandagnamiddag)cursusnummer: 232408003
Startdatum: 11/09/2023 - Einddatum: 17/06/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Allround massagetherapie (35% e-learning)    (maandagvoormiddag en maandagavond)cursusnummer: 232408006
Startdatum: 11/09/2023 - Einddatum: 17/06/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je hebt geen voorkennis nodig om deze opleiding te volgen.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 360 (met plafondkorting slechts € 300)
 • Verminderd cursusgeld: € 72
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Je vindt gedetailleerde informatie over alle nodige materialen (met geraamde prijzen) in de “Infobrochure Schoonheidsspecialist
 • De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste les besproken.
 • De producten waarmee je wekelijks in de les oefent, moet je zelf aankopen. De producten die tijdens een klantendienst worden gebruikt, stelt het centrum ter beschikking. De klant betaalt hiervoor een kleine bijdrage aan het centrum. De prijzen hiervoor vind je op “Prijslijst Schoonheidsverzorging“.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
De technieken worden aangeleerd op medecursisten en worden daarna toegepast op modellen.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.
Stages maken deel uit van de opleiding en worden ook geëvalueerd.

 

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...