Access 2024 – Office 365 [35% e-learning]

Access 2024 – Office 365 [35% e-learning]

Gegevens beheren (60 lestijden)

Wil je een streepje voor in onze informatiemaatschappij waarin het beheren van gegevens heel belangrijk is geworden? Dan is deze cursus Access de geschikte cursus voor jou.
Het programma heeft zeer uitgebreide mogelijkheden: van eenvoudige adressenlijsten tot complexe databanken voor voorraadbeheer, facturatie, enz. Geschikt dus voor zowel privé gebruik (thuis, hobbyclubs, …) als in professionele middens (bedrijven, ziekenhuizen, bibliotheken, vzw’s, …).

In deze cursus leer je een databank ontwerpen, de gegevens in tabellen bewaren en wijzigen, relaties leggen tussen de verschillende tabellen. Via query’s kan je de gegevens selecteren, berekenen, in een tabel wijzigen, toevoegen of verwijderen. Je leert werken met formulieren die het gemakkelijker maken om gegevens in te voeren en te bekijken. Rapporten zorgen dan weer voor een overzichtelijke vorm op papier.

De cursus is praktijkgericht: concrete voorbeelden worden stap voor stap uitgewerkt en uitgelegd, aangevuld door praktische oefeningen om je kennis te toetsen en verfijnen.

Inhoud:

 • Begrippen
 • Een database aanmaken
 • Tabellen aanmaken
 • Gegevens sorteren, filteren en zoeken
 • Query’s met 1 of meerdere tabellen opstellen
 • Eenvoudige formulieren, hoofd- en subformulieren
 • Eenvoudige rapporten en rapporten met groepsonderbreking
 • Relaties en joins

Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus, je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “ICT en administratie”.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Access 2024 – Office 365 [35% e-learning]    (donderdagvoormiddag)cursusnummer: 20240292
Startdatum: 05/09/2024 - Einddatum: 23/01/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 26/09/2024.

Access 2024 – Office 365 [35% e-learning]    (maandagavond)cursusnummer: 20240302
Startdatum: 02/09/2024 - Einddatum: 20/01/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 23/09/2024.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je moet al vlot met de computer en internet kunnen werken. Je moet geslaagd zijn voor “Aan de slag met office (Word, Excel, PowerPoint” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Het is aan te raden om voldoende voorkennis te hebben van Windows 11 en dat je al vlot kan werken met andere office-programma’s. Bij voorkeur doe je deze module aan het einde van je traject.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 6.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Om vlot te kunnen oefenen raden we ook een USB-stick aan (circa € 10,00)
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...