AAV – Wiskunde basis [85% e-learning]

AAV – Wiskunde basis [85% e-learning]

Wiskunde basis (40 lestijden)

In deze basiscursus wiskunde leer je de typische wiskundetaal begrijpen en gebruiken, en sta je uitvoerig stil bij de basisbewerkingen (optellen, vermenigvuldigen, delen, machten en vierkantswortel) met gehele getallen (positieve en negatieve getallen) en breuken. Je ontdekt dat er bewerkingen in een specifieke volgorde moeten uitgevoerd worden en dat je haakjes kunt gebruiken bij bewerkingen. Daarnaast ga je ook aan de slag met evenredigheden, en pas je evenredigheden toe bij schaal- en procentberekeningen. Zinvol afronden en handig hoofdrekenen met vaak voorkomende percentages staan ook op de agenda. Tot slot leer je concrete informatie aflezen uit allerlei grafieken in de media.


Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat bijna alle leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd.


Deze module komt uit de opleiding “Aanvullende Algemene Vorming”.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

AAV – Wiskunde basis [85% e-learning]    (maandagavond)cursusnummer: 20240471
Startdatum: 16/09/2024 - Einddatum: 04/11/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is 30/09/2024.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: gratis indien je nog geen diploma secundair onderwijs hebt behaald.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 15.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Kosten voor een didactische uitstap

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...