AAV – Wiskunde 1 M

AAV - Wiskunde 1Later gepland

Wiskunde 1 (80 LT)

Deze cursus is verdeeld in twee onderdelen: meetkunde en algebra. In het deel meetkunde maak je kennis met de basisbegrippen uit de meetkunde, vlakke figuren en ruimtefiguren. Je leert omtrek, oppervlakte en volume (inhoud) van vlakke figuren en ruimtefiguren in realistische situaties berekenen. Tot slot ga je de stelling van Pythagoras in allerlei concrete situaties toepassen.
In het deel algebra leer je op een wiskundige manier (met behulp van formules, tabellen en grafieken) verbanden tussen verschillende variabelen uitdrukken en voorstellen. Je gebruikt ICT om met eenvoudige functies aan de slag te gaan.

Geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: gratis indien je nog geen diploma secundair onderwijs hebt behaald.

Studiekosten

  • Kopieën: € 10 + kosten voor een didactische uitstap

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...