AAV – Nederlands 2 M (50% e-learning)

AAV – Nederlands 2 (50% e-learning)

Nederlands 2 (80 lestijden)

In deze cursus leer je kritisch luisteren en kijken naar informatieve, overtuigende en vertellende teksten. Daarnaast ga je je mondelinge taalvaardigheid verder verfijnen: je ontdekt hoe je een sollicitatiegesprek moet voeren, hoe je inlichtingen vraagt, klachten formuleert, je gevoelens en je persoonlijke mening onder woorden brengt.
Tot slot ga je ook je schriftelijke taalvaardigheid verbeteren: zo leer je een verslag maken, sollicitatiebrieven en -mails opstellen, sollicitatieformulieren invullen, zakelijke brieven en e-mails schrijven, informatieve teksten samenstellen, …
Doorheen de lessen ligt de nadruk op eigentijds taalgebruik dat aangepast is aan de situatie waarin je je bevindt.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

AAV – Nederlands 2 (50% e-learning)    (woensdagavond)cursusnummer: 202104287 - Uiterste inschrijvingsdatum is 27/09/2020.

AAV – Nederlands 2 B (50% e-learning)    (woensdagavond)cursusnummer: 202104288 - Uiterste inschrijvingsdatum is 27/09/2020.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: gratis indien je nog geen diploma secundair onderwijs hebt behaald.

Studiekosten

 • Kopieën: € 10 + kosten voor een didactische uitstap

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.
 • Omwille van de coronapandemie is het dragen van een mondmasker verplicht.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Inschrijven kan enkel aan één van onze balies, niet online.

Bezig met zoeken...