Aan de slag met sociale media (Facebook, Instagram, Twitter,…)

Aan de slag met sociale media (Facebook, Instagram, Twitter,…)Later gepland

Publiceren en communiceren op sociale media (60 lestijden)

Wil je weten wat er zoals gebeurt in de online wereld van sociale media? Wil je kennismaken met verschillende populaire sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter, … en wil je weten of dit ook iets is voor jou?
Maak kennis met verschillende sociale media en ontdek waarvoor elk medium kan gebruikt worden. Maak een account aan, verken de mogelijkheden en neem zelf deel op dit platform. Indien je dit wil, leer je op het einde ook je account terug verwijderen.

Inhoud:

 • Kennismaken met de mogelijkheden in de verschillende populaire sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter, ….
 • Accounts aanmaken (en eventueel verwijderen) bij de verschillende sociale netwerken.
 • Handig leren werken met Facebook en de belangrijkste instellingen in verband met je privacy correct instellen.
 • Vlot werken met Twitter en andere sociale netwerken zoals Instagram verkennen.

Deze module komt uit de opleiding “ICT en sociale media”.

Je moet al vlot met de computer, jouw mobiel toestel en het internet kunnen werken of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...