Cursisten Wijnkenner op bezoek in wijndomein Aldeneyck

Cursisten Wijnkenner op bezoek in wijndomein Aldeneyck

Einde schooljaar bezochten de cursisten Wijnkenner het domein Aldeneyck bij de cultuurstad Maaseik. Op de zuidoosterhellingen langs de Maas worden hier enkele van de beste Belgische wijnen gemaakt.

Gomaar Laureyns, vakleerkracht Wijnkenner en zelf sommelier-conseil op L’Université du Vin te Suze La Rousse en Grootmeester in de Vlaamse Wijngilde, getuigt:
“Het is eigen aan de opleiding Wijnkenner dat we geen ‘etiketten-drinkers’ zijn maar zelf willen proeven en evalueren of een reputatie verdiend is. Er was grote unanimiteit over de uitstekende kwaliteit van dit meermaals bekroonde Belgische topdomein.”

De opleiding wijnkenner is een zeer praktijk- en werkveldgerichte opleiding die zich niet alleen beperkt tot de lessen op de campus. De cursisten leren zowel genieten van wijn als deze kritisch beoordelen. Hiervoor is een bezoek aan de bron een soort lakmoesproef en de visie van de wijnbouwer brengt altijd een nieuwe insteek en een verruiming van kennis. Zo blijven de cursisten groeien in een nooit echt afgeronde opleiding, met dank aan onze collega sommelier, Gomaar Laureyns.

Bezig met zoeken...