Cursisten Tekenen en schilderen stellen tentoon in Molsbroek Lokeren

Cursisten Tekenen en schilderen stellen tentoon in Molsbroek Lokeren

In de zomermaanden juli en augustus is het bezoekerscentrum van het natuurreservaat Molsbroek in Lokeren het decor voor een tentoonstelling van de opleiding Creatief atelier van CVO Focus. Wandelliefhebbers kunnen dan niet alleen hun hart ophalen in de natuur maar ondertussen ook de kunstwerken van de cursisten Tekenen en schilderen komen bewonderen.

Het reservaat is niet zo ver gelegen van de hoofdzetel van CVO Focus in Lokeren. Omdat Molsbroek een moerasgebied is, kan je er vanop de wandeldijken verschillende soorten vogels en insecten spotten. Voor natuurliefhebbers is dit een waar paradijs! Vanuit het bezoekerscentrum, gelegen te Molsbergenstraat 1 in Lokeren, worden er regelmatig geleide wandelingen georganiseerd.

Ingrid Van De Peer, vakleerkracht, vertelt:
Tijdens de opleiding tekenen onze cursisten regelmatig stillevens, landschappen, portretten, voorwerpen of figuren zoals dieren. Dit kan door gebruik te maken van verschillende technieken: werken met houtskool, pen en inkt, potlood, … en natuurlijk schilderen ze ook op doek met acrylverf en olieverf.

Martin Haentjes, cursist en ook vrijwilliger, kwam op het idee om werken tentoon te stellen in het bezoekerscentrum van het Molsbroek. Het was de aanleiding om ook echt het landschap en de natuur van dit natuurgebied te schilderen en tekenen.

Aangezien de opleiding heel populair is en alle cursisten uit de vier verschillende groepen aan het initiatief wensen mee te doen, zal het gegarandeerd een bonte verzameling aan schatten worden. Het zal een uitdaging worden om voor elk werk een plaatsje te vinden maar het resultaat zal zeker een omweg naar het bezoekerscentrum waard zijn. Iedereen is dan ook welkom om tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum naar de werken te komen kijken.

Waar en wanneer?

  • Bezoekerscentrum Molsbroek Lokeren, Molsbergenstraat 1 in Lokeren
  • In juli en augustus is het centrum open:
    • van dinsdag tot vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
    • op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur
  • De toegang is gratis.

Kom je ook tekenen en schilderen?

Van harte welkom in onze opleiding Tekenen en schilderen, we starten opnieuw met cursussen in september.

Bezig met zoeken...