Cursisten publiceren in tijdschrift Natureluur+

Cursisten publiceren in tijdschrift Natureluur+

Natureluur+ is het driemaandelijks tijdschrift van de vzw Natuurpunt Land van Schelde Dender Durme, een overkoepelende vzw voor de natuurpuntafdelingen ‘s Heerenbosch, Hamme en Dendermonding. Voor de editie van juli 2023 selecteerde de redactie een aantal topbeelden die onze cursisten Natuurfotografie fotografeerden in de regio van Dendermonde. Met onze oprechte felicitaties voor dit prachtig werk!

Uit de publicatie


Dat onze regio heerlijk geurt en kleurt tijdens deze zomerse maanden, dat weten we al lang. Maar dankzij het fotografisch oog van de cursisten natuurfotografie aan CVO Focus werd deze pracht ook op de gevoelige plaat vastgelegd. Laat je verwonderen door de schoonheid van bloemen, landschappen en ander moois, doorheen de seizoenen.

Met bijzondere dank aan docente Ellen Goegebuer voor haar deskundige begeleiding, het talent van de cursisten fotografie en het volwassenenonderwijs CVO Focus regio Dendermonde.

De samenwerking tussen Natuurpunt en CVO Focus kwam tot stand met dank aan Robin Bosteels, cursist Fotografie aan het cvo en redactioneel verantwoordelijke van Natureluur+. Ook voor latere edities is Natuurpunt enthousiast om te blijven samenwerken met het centrum.  

With the eye, heart and head


Vakleerkracht Ellen Goegebuer vertelt hoe ze als leerkracht Fotografie het altijd heel bijzonder om de prachtige eindwerken van haar cursisten te mogen aanschouwen:

Het is telkens een hele evolutie van dat eerste moment dat de cursist de klas binnenstapt en amper weet hoe alle cameraknoppen moeten worden gebruikt tot het presenteren van parels van fotoreeksen, doordacht en zorgvuldig tentoongesteld aan het einde van het jaar. Daarvoor doe je het, als je datzelfde gelukzalige gevoel bij je cursisten ziet zoals een fotograaf beleeft bij het schieten van het perfecte plaatje als alle pionnen mooi samenvallen. Zoals Cartier-Bresson ook al zei: “It’s an illusion that photos are made with the camera, they are made with the eye, heart and head.”

Ellen Goegebuer werkt als halftijds leerkracht aan CVO Focus, daarnaast is ze freelance fotograaf voor verscheidene reclamebureaus, bedrijven en enkele magazines waarbij ze on the field werkt. Ze vertelt: “De combinatie van deze twee jobs is voor mij ook een win-win. De mix van het doorgeven van kennis als leerkracht en de uitdagingen in de praktijk als fotograaf, werkt voor mij perfect. Ook het wekelijkse sociale contact met de cursisten is voor mij, als fotograaf met vaak vluchtige contacten, iets onmisbaar. Meer werk van Ellen kan je vinden op www.ellengoegebuer.com.

Over Natureluur+


Natureluur was tot en met 2020 een uitgave van Natuurpunt ‘s Heerenbosch, actief in de regio Baasrode-Dendermonde, Buggenhout-Opdorp-Opstal en Lebbeke-Denderbelle-Wieze. Omdat ze zijn gaan samenwerken met Natuurpuntafdelingen Hamme en Dendermonding, hebben ze een nieuwe redactieraad samengesteld en het magazine een vernieuwde lay-out gegeven. In januari 2021 lag dan ook het eerste exemplaar van Natureluur+ in de brievenbus van 1800 leden. De naam Natureluur kreeg een ‘+’ erbij, de plus van meer en beter.

Het tijdschrift verschijnt vier maal per jaar en alle leden krijgen het automatisch in hun brievenbus. Om het boekje digitaal te ontvangen kan je een mailtje sturen naar redactie.lsdd@gmail.com.
Lees meer.

Over cursist Robin Bosteels


Hieronder kan je nog enkele prachtige fotoreeksen bewonderen van cursist Natuurfotografie, Robin Bosteels. Ze werkt voor vzw Natuurpunt en combineert haar interesse voor fauna en flora met haar passie voor fotografie. Knap werk!

Bezig met zoeken...