Cursisten Lassen op ontdekking tijdens de Welda Professional DemoDays

Cursisten Lassen op ontdekking tijdens de Welda Professional DemoDays

In oktober gingen de cursisten Lassen van CVO Focus op ontdekkingstocht tijdens de Welda Professionial DemoDays. Bij aankomst werden ze ontvangen door Koen de Bruyne die een korte uiteenzetting gaf wat we allemaal konden bezichtigen in het bedrijf. Welda staat internationaal bekend alle mogelijke toestellen en gereedschappen i.v.m. lastechnieken en metaalverwerking aan te bieden.

Het eerste deel van het bezoek, de shop met gereedschappen en veiligheidsmateriaal, was heel uitgebreid. De cursisten konden kennis maken met allerlei tools ter voorbereiding van de laswerkstukken. Een cursist vertelt: “Het was heel fijn om de mogelijkheden van de tools die we al in de les bespraken, nu eens echt te kunnen ontdekken.”

In het 2e gedeelte konden de cursisten de laatste nieuwe lastechnieken en machines i.v.m. metaalbewerking in werking zien, met verschillende demo’s van o.a. aluminium lassen en de nieuwste Cubelaser, een lastoestel dat met een laserstraal en aangevoerde lasdraad heel fijne lasnaden kan leggen. Ook andere machines en gereedschappen zoals plooibanken, plaatscharen, lastafels, buismanipulators en profielrollen konden ze bezichtigen.

En ook leuk, ze konden na hun toer napraten aan een mooi verzorgde aperitieftafel met een drankje en een spitburger erbij. Kortom, onze cursisten hebben kunnen genieten van een heel leerrijke en aangename ontdekkingstocht, met dank aan de firma Welda en onze vakcollega’s Lassen, Pedro, Stephane en Karel.

Bezig met zoeken...