Cursisten gaan de hoogte in tijdens praktijkdag CVO Focus

Cursisten gaan de hoogte in tijdens praktijkdag CVO Focus

Het moet een bijzondere dag zijn geweest op zaterdag 18 november 2023 voor de cursisten Elektrotechnisch installateur en Technisch hernieuwbare energie van CVO Focus uit Lokeren. Die dag stond namelijk in het teken van het opleidingsonderdeel Werken op hoogte. Veiligheid, schaarliften, stellingen,… het kwam allemaal ruim aan bod.

Always safety first


De 11 fanatieke cursisten bekeken eerst een film over een omgevallen stelling en de gevolgen hiervan. Meteen werd de ernst van deze praktijkdag duidelijk: safety first! Daarom stonden de veiligheidsregels op het programma, vakkundig uitgelegd door leerkracht Karel Melkebeke. Alle aanwezigen konden direct aan de slag en de schaarlift en hoogtewerker bedienen, zelfs in de winderige weersomstandigheden van die dag.

Ook zin in dergelijke (bij)scholing te volgen?


Centrum voor Volwassenonderwijs Focus (CVO Focus) biedt een brede waaier van cursussen aan. Naast o.a. taal- en computercursussen, diploma secundair onderwijs, kook- en naaicursussen zijn ook de cursussen Techniek zeer populair. Deze cursussen worden op verschillende locaties aangeboden zoals Lokeren, Dendermonde, Sint-Niklaas, Temse en Hamme. Bekijk ons aanbod op Opleidingen Techniek in CVO Focus. Er starten nieuwe cursussen vanaf eind januari 2024, en ook opnieuw in september 2024.

Bezig met zoeken...