Cursisten Florist op Féerie Florale van 11 tot 14 november te Dendermonde

Cursisten Florist op Féerie Florale van 11 tot 14 november te Dendermonde

Na het overweldigende succes van vorig jaar nemen onze cursisten Florist opnieuw deel aan de bloemententoonstelling Féerie Florale, met o.m. modeshows en demonstraties die doorgaan in het Stadhuis van Dendermonde.

Het thema dit jaar is Floral Christmas Dreams. Onder de deskundige begeleiding van hun vakleerkracht Anne Huttener laten de cursisten hun creativiteit de vrije loop, ze beloven ons te gaan verrassen met adembenemende bloemwerken. Het is een hele eer én uitdaging want ze mogen schitteren naast erkende floristen en het is niet minder dan de raadskamer van het Stadhuis van Dendermonde dat ze van de nodige aankleding mogen voorzien.

We kunnen al een tipje van de sluier oplichten: de cursisten gaan vooral werken met Physalis (oranje lampionnetjes) in combinatie met rode Hippeastrum (Amaryllis) en takken van de magnolia. De afwerking met gouden accenten moet zorgen voor een warme, sfeervolle kerstgloed. Zo zal de historische pracht van deze locatie nog meer schitteren met hun fleurige creaties.

Het leidt geen twijfel dat een dergelijk huzarenstukje heel wat voorbereidend werk vraagt: zo zijn de cursisten alvast honderden lampionnetjes aan het verzamelen. Per bloemwerk zijn er zo’n 400 lampionnetjes nodig en we spreken over 16 à 18 werkstukken.
We zijn heel benieuwd naar het resultaat, we wensen hen alvast veel succes toe!

Kom jij ook een kijkje nemen?


  • Wanneer? Van 11 tot en met 14 november 2022 telkens van 10.00 tot 18.00 uur
  • Waar? Stadhuis van Dendermonde Grote Markt Dendermonde
  • Een toegangsticket kost 10 euro, kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen.

Bezig met zoeken...