Cursisten Florist bezoeken orchideekwekerij

Cursisten Florist bezoeken orchideekwekerij

Onder de indruk van hun bezoek aan Microflor, een orchideekwekerij in Lochristi, vertelt An Van Bocxstaele, cursist Florist bij Anne Huttener, vol enthousiasme:

Ik heb een passie voor bloemen en planten. Daarom ben ik begonnen met de opleiding Florist in CVO Focus. Het bezoek aan de orchideeënkwekerij Microflor vond ik bijzonder boeiend omdat orchideeën tot de bloemrijke kamerplanten behoren waarvan je lang kan genieten. Deze bloemen zijn ook uitstekend geschikt voor de verschillende opdrachten tijdens de opleiding, zoals in de Oosterse en minimalistische stijlen. Tijdens de interessante rondleiding leerden we over de groeistadia van orchideeën, de strenge kwaliteitsnormen die worden gehanteerd en het voortdurende streven van het bedrijf naar nieuwe kleuren en sterke variëteiten. Wat me het meest verraste, is dat de nieuwe creaties pas over zeven jaar in de bloemenwinkels te vinden zullen zijn. Dit benadrukt hoeveel zorg en aandacht aan deze planten wordt besteed voordat we van de prachtige bloemen kunnen genieten in onze huiskamer.

Nieuwe cursussen Florist vanaf september 2024


Ben je geïnteresseerd in een cursus creatief bloemschikken vanaf september 2024? Ons aanbod komt online tegen begin juni, inschrijven kan online via onze website of aan één van onze balies in Lokeren, Hamme, Temse, Sint-Niklaas en Dendermonde.

Klik op Florist | CVO Focus om alle mogelijkheden te ontdekken.

Bezig met zoeken...