Cursisten Creatief atelier betoverd door glaskunstenaars Gent Glas

Cursisten Creatief atelier betoverd door glaskunstenaars Gent Glas

In het kader van de lessen Glaskunst brachten de cursisten van Creatief atelier samen met hun leerkracht Romy Aerens een bezoek aan Gent Glas, een glasatelier waar je glasblazers van dichtbij aan het werk kan zien. Glas is namelijk één van de grondstoffen waarmee onze cursisten aan de slag gaan. Ze snijden, breken en slijpen verschillende glassoorten en bewerken het op verschillende manieren: de Tiffany-techniek om met koperfolie glas aan elkaar te solderen, het ‘fusen’ of smelten van glas in een oven, mozaïeken met glasstukjes maken,…

Leerkracht Romy Aerens getuigt:
In Gent Glas worden de mooiste glascreaties ontworpen. De kunstenaars werken met warm glas dat gevormd, geblazen, getrokken wordt. Het gaat ontelbare keren in en uit de oven, er wordt kleur aan toegevoegd, het wordt samengesmolten,… Voor de cursisten was het betoverend om zoiets van dichtbij te zien. We kregen info van de kunstenaars zelf die alle stappen in hun creatieproces toelichtten. In het atelier staan ook werken van verschillende internationale glaskunstenaars tentoongesteld.”

Met dank aan de collega’s van Creatief atelier voor hun leerrijke aanpak en inspirerende uitstappen! Na dit bezoek kijken we allemaal met andere ogen naar geblazen glas.

Bezig met zoeken...