Cursist Laura vertelt over haar KRAServaring

Cursist Laura vertelt over haar KRAServaring

Wie ben ik?


Ik ben Laura Van Den Broecke, 19 jaar, uit Belsele. Ik ben een cursist bij CVO Focus Sint-Niklaas, waar ik ICT en Administratie studeer binnen het tweedekansonderwijs.  Ik heb aardig wat hobby’s zoals toneel, Diamond-painting, zang, Cosplay en KRAS.

KRAS en ik


In het zesde middelbaar kwam een leerkracht naar me toe met de opmerking: “Laura, jij gaat dit jaar meedoen aan KRAS.” Ik had niet echt een keuze, maar dat was achteraf gezien helemaal niet erg!  Mijn leerkracht vond dit echt iets voor mij … en dat was het ook. Ik ging mee in het verhaal en zo zat ik elke eerste maandag van de maand in het stadhuis met tientallen jongeren uit verschillende scholen. Een superleuke ervaring en dan had ik het Plenum en de time to re(act) zelfs nog niet ervaren.  Toen ik in het zevende jaar startte, promoveerde ik ook bij KRAS.  Ik maakte voortaan deel uit van de kerngroep: KRAS Deluxe.

Deze voorbereiding heeft ervoor gezorgd dat ik op vrijdag 5 mei 2023 mocht voorzitten in de Senaat! En ook dit ging gepaard met verschillende leuke activiteiten met als hoogtepunt een 24-uurse, een bezoek aan het parlement waar we op plaatsen kwamen waar niet iedereen zomaar langskomt.

Wat is KRAS?


KRAS is een organisatie voor en door jongeren.  Deze jeugdwerkorganisatie stimuleert jongeren om voorstellen te doen en na te denken over projecten die het samen-leven aangenamer kunnen maken.  Zo krijgen de jongeren bijvoorbeeld de kans om te overleggen met politici en experten.  Samen werken ze projecten uit die de jongeren centraal zetten.  Het zijn dan de jongeren zelf die deze voorstellen overhandigen aan de premier.

We zijn fier op zo’n tof engagement

Beste Laura, het team van CVO Focus is bijzonder trots op jouw geëngageerde inzet voor onze samenleving. We wensen je oprecht veel succes met je studies in ons CVO en met alle waardevolle toekomstige initiatieven waaronder je nog je schouders wil zetten.

Bezig met zoeken...