Collega’s Mariana en Jody delen hun passie voor kunst

Collega’s Mariana en Jody delen hun passie voor kunst

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik met kunst bezig.

Men zegt soms: “Toeval bestaat niet”. Je weet niet waarom je net op díe plaats en op dát moment aanwezig bent. Je weet nooit wat de toekomst kan brengen. Mariana en Jody, onze poetshulpen op de campus van Lokeren, maakten zo’n toevalligheid mee en delen nu hun passie.

Wanneer zijn jullie bij CVO Focus gestart en wat doen jullie eigenlijk?


Mariana en Jody: Wij zijn gestart in het eerste semester van 2022. Wij zijn als poetshulp verantwoordelijk voor het net houden van de klaslokalen en andere plaatsen. Ook melden wij als iets niet meer goed werkt of stuk is.

Hoe zijn jullie bij ons terechtgekomen? Welke job deden jullie hiervoor?


Mariana: Voor ik bij CVO Focus terecht kwam, heb ik verschillende jobs gehad. Toen ik nog in Londen woonde, begeleidde ik kinderen met leermoeilijkheden. Voor de liefde ben ik verhuisd naar België waar ik lessen Nederlands gevolgd heb bij CVO Focus, dus zo kende ik het centrum al.

Jody: Voordien werkte ik in het labo van Microflor. Ik zocht een nieuwe job en kwam via de VDAB bij jullie terecht.

Wat vind je leuk aan je job en is deze makkelijk te combineren met je thuissituatie?


Mariana en Jody: We hebben beiden een kind in de lagere school. Thuis zijn samen met je dochter of zoon is de droom van elke moeder. Bovendien is het fijn om in een school te werken omdat je het gevoel hebt bij een team te horen. De leerkrachten en medewerkers zijn allemaal erg aardig. Er hangt een aangename werksfeer.

Naast deze job zijn jullie bezig met kunst. Kunnen jullie hierover wat meer vertellen?


Mariana: Ik heb een diploma binnen de Toegepaste Kunsten en maak al kunst sinds ik klein was. Ik heb met verschillende technieken geëxperimenteerd maar hou me nu voornamelijk bezig met illustratief werk. Ik ben geïnspireerd door natuur en fantasieverhalen. Doorheen de jaren neigt mijn stijl meer naar het commercieel ontwerp en het tekenen van patronen. Sommige werken bied ik online te koop aan.

Jody: Ik heb vrije grafiek gestudeerd. Nu experimenteer ik met aquarelverf en werk ik geregeld in Photoshop. Door de zorg om mijn dochter heb ik minder tijd om met kunst bezig te zijn. Maar ik hoop om dit binnenkort terug op te nemen. Ik zoek mijn richting nog een beetje. Mijn stijl is ietwat donkerder, dus de weg naar bv. kinderboeken zit er zeker niet in.

Waar kunnen we jullie werk bewonderen?


Mariana: Je kan mij volgen via Instagram https://www.instagram.com/carrotfaeryart/
Maar ik ben meer actief op Pinterest https://www.pinterest.com/Carrotfaeryart/ 

Jody: Voorlopig plaats ik mijn werk op DeviantArt: https://www.deviantart.com/222maya

Sinds wanneer zijn jullie begonnen met tekenen of schilderen?

Mariana en Jody: Al zo lang we ons kunnen herinneren!

Je werkt samen met Jody in onze campus te Lokeren. Praten jullie veel over kunst? Kunnen jullie elkaar inspireren?


Mariana en Jody: We praten tussendoor geregeld over het werk waaraan we bezig zijn. We geven elkaar ook aanbevelingen over materialen en technieken. Onze werken verschillen waardoor we elkaar kunnen inspireren en adviseren.

Wat mooi dat jullie hier samen mogen werken. Wie weet volgt er binnenkort nog een creatieve samenwerking. Zoals ik al zei: “Toeval bestaat niet”.

Bezig met zoeken...