Collega Jeroen laat mensen schitteren in zijn fotografie en video-art

Collega Jeroen laat mensen schitteren in zijn fotografie en video-art

Voor ons nieuw rubriek Focus op talent gaan we op zoek naar de vele talenten binnen ons centrum bij onze cursisten, maar ook bij onze personeelsleden. Voor de maand januari willen we graag vakleerkracht Jeroen Lommelen in de kijker zetten.

Net voor de welbekende Corona-lockdown van start ging, mochten we jou verwelkomen in ons centrum als lesgever fotografie.


Jeroen: Dat klopt, dat was in februari 2020, het lijkt eigenlijk al langer geleden dan dat het werkelijk is. Maar wel een enorm boeiende periode, gezien het lesgeven plots digitaal moest gebeuren. Intussen werk ik naast het lesgeven ook mee in het marketing-team, voornamelijk voor sociale media. En daarbuiten werk ik als fotograaf, videograaf en beeldbewerker met een voorliefde voor mode en muziek.

Pas je deze combinatie van kennis ook toe in je lessen?


Jeroen: Eigenlijk pas ik alles toe in mijn lessen. Ik zou mezelf nooit comfortabel voelen om over iets te praten waar ik geen of niet voldoende kennis over heb. Ik fotoshopte al sinds de leeftijd van 15 jaar, dat wakkerde mijn liefde voor fotografie aan en uiteindelijk wou ik ook wat beweging in mijn beelden, dus schakelde ik langzaam aan over naar video.

En blijkbaar heeft deze passie jou ook een handje geholpen op persoonlijk vlak?


Jeroen: Zeker! Twaalf jaar geleden vroeg een zekere Gustaph me om promofoto’s te maken. Dat klikte zo goed dat ik de moed vond om hem te vertellen dat het mijn droom was om ooit een muziekvideoclip te maken. En zo gebeurde het. Niet alleen heb ik toen mijn eerste videoclip gemaakt, we werden toen ook verliefd op elkaar. Ondertussen zijn we getrouwd en werken we samen aan een nieuwe videoclip. Voor Eurosong 2023 nog wel. Ik mag er uiteraard op dit moment nog niet te veel over vertellen, maar ik ben dus aangesteld als de visual director van Gustaph. Ik maak zijn foto’s, maar ik werk ook heel intens mee aan de act.

Nu maak je ons benieuwd, echt geen tipje van de sluier?


Jeroen: Videogewijs heb ik zeker iets in petto tijdens de liveshow op zaterdag 14 januari in Paleis. Het hele proces is een rollercoaster maar ook een ongelofelijke opportuniteit om een (ons) verhaal te kunnen vertellen. De act gaat voornamelijk over inclusie, diversiteit en vooral altijd jezelf kunnen zijn. Zowel ik als mijn man hechten daar ontzettend veel belang aan. Wat ik enorm apprecieer is dat de VRT hier heel open voor staat en ons volledige carte blanche geeft.    

Dat belooft nog een spannende tijd te worden. Konden de andere kandidaten ook beroep doen op jouw skills?


Jeroen: In dit verhaal ligt mijn loyaliteit absoluut bij mijn echtgenoot. Ondertussen heb ik enkele andere kandidaten leren kennen en daar zitten een paar straffe mensen tussen. Maar ik blijf trouw aan mijn man en ben zijn grootste supporter. Het verhaal dat hij wilt vertellen, is universeel en ik ben er zeker van dat iedereen zich daarin zal herkennen. Ik heb mijn best gedaan om visueel een statement te maken voor kijkend Vlaanderen en ik weet zeker dat Gustaph zaterdag zal glitteren en schitteren. Just watch the outfit and listen to his voice! Ik hoop alleen dat tussen al de eurosonggekte door de boodschap zal overkomen, want er is nu eenmaal niets mooier dan jezelf mogen zijn in de armen van je zelfgekozen familie.

Bezig met zoeken...