Christel spreekt een aardig mondje vol talen

Christel spreekt een aardig mondje vol talen

We mogen je tot één van onze oudste krokodillen beschouwen in ons centrum, benieuwd wanneer je bent gestart?


  • Christel: De allereerste keer dat ik naar jullie centrum kwam, was in mijn jonge jaren. Dat waren toen cursussen zoals dactylo, Nederlandse communicatie, computerkennis, … dit met de bedoeling om een andere job te gaan doen. In 2006 ben ik dan terug gestart met ICT-lessen, waaronder opnieuw computerkennis en Word.

Dus je hebt vooral cursussen gevolgd in de ICT-richting?


  • Christel: Nee, tot 2008 en dan ben ik overgegaan naar de talen: 7 jaar Spaans, 4 jaar Engels, 1 jaar Italiaans en nu volg ik het tweede jaar Duits op donderdagavond in Temse bij Lopke.

Dan mogen we je een echte wereldburger noemen?


  • Christel: (lach) Nee hoor, ik vind het gewoon leuk om nieuwe dingen, in mijn geval talen, bij te leren. Ook om te reizen is een beetje talenkennis altijd mooi meegenomen. En in mijn huidige job als verkoopster is mijn kennis zeker ook al van pas gekomen.

Als je zoveel jaar al les volgt, dan heb je ook al veel verschillende vakleerkrachten gehad?


  • Christel: Ja, echt allemaal fijne mensen met een passie voor de taal waarin ze les geven. Een leerkracht die me het meeste bij is gebleven, is Cécile Mys. Vele van haar lessen werden opgefleurd met bepaalde thema’s. Ook het kaartje met uitleg van Alice in wonderland op einde van het schooljaar vond ik zeer fijn en heb ik nog steeds in mijn bezit.

Heb je ook al deel genomen aan enkele groepsuitstappen?


  • Christel: Zeker, tot tweemaal toe naar Madrid, naar Dover en ook naar Kent. Deze uitstappen blijven leuke herinneringen.

Bezig met zoeken...