Beestig – Cursisten Tekenen en schilderen stellen tentoon

Beestig – Cursisten Tekenen en schilderen stellen tentoon

Na het succes van de vorige tentoonstelling Molsbroek op doek willen de cursisten Tekenen en schilderen (binnen de opleiding Creatief atelier) opnieuw een thematentoonstelling opzetten.

Het idee kwam van cursisten Martin Haentjens en Marleen De Bosscher. Beide wonen ze niet ver van kinderboerderij ‘t Ou Huys en gaan er regelmatig op bezoek. Met het oog op het mooie terras waar je ‘s zomers iets kan drinken, rijpte het idee om daar hun creatieve werken te gaan tentoonstellen. De eigenaars van ‘t Ou Huys waren meteen enthousiast!

Beestig buiten


Het thema lag voor de hand. Vakleerkracht Ingrid Van de Peer vertelt: “Dieren zijn een uitdagend onderwerp om te tekenen en schilderen. Ze zijn vormelijk niet zo makkelijk om te schilderen en ook de vacht of de veren vormen een mooie uitdaging. En daarbij komt ook nog eens hun snoezige blik of trotse uitstraling. Schattige varkens, een fiere haan, lieve konijntjes, een nieuwsgierige koe,… ze zijn er allemaal bij.“

Een deel van de werken kunnen bezoekers bewonderen aan de buitenmuur van het huis en aan de dierenhokken. Dit vormt een extra uitdaging want deze schilderijen moeten bestand zijn tegen ons wispelturig Belgisch zomerweer. We hopen dus op een niet te natte zomer!

Cursisten aan de slag


Een 45-tal cursisten tonen vooral schilderijen in acryl en olieverf. Tekeningen en aquarellen verzamelen ze in een kijkboek.

Proficiat aan onze creatieve cursisten, en heel veel dank aan onze leerkrachten Creatief atelier, Ingrid en Karlien, voor jullie stimulerende, inspirerende en motiverende ondersteuning en feedback om alle prille kunsttalenten te laten groeien!

Welkom op onze tentoonstelling Beestig


Zin in een bezoekje? Kom zeker even langs!

  • In ’t Ou huys Kinderboerderij,  Stenenbrug 39 in Lokeren
  • Van vrijdag 28 juni tot en met zondag 8 september, te bezoeken tijdens de openingsuren van de kinderboerderij. Klik hier.

Nieuwe cursussen Creatief atelier vanaf september 2024


Wil jij ook creatief aan de slag? Ben je geïnteresseerd in een cursus Tekenen en Schilderen vanaf september 2024? Ons aanbod Creatief atelier komt online tegen begin juni, inschrijven kan online via onze website of aan één van onze balies in Lokeren, Temse, Sint-Niklaas en Dendermonde.


Klik op Decoratief in de woning | CVO Focus om alle mogelijkheden te ontdekken.

Bezig met zoeken...