Ambiance in de Spiegeltent op de Grote Markt van Dendermonde

Ambiance in de Spiegeltent op de Grote Markt van Dendermonde

Donderdagavond 21 november gingen de deuren van het prachtige Spiegelpaleis weer open voor de 3de editie van het café chantant. Dit is ondertussen een vast begrip geworden bij onze cursisten van de taalopleidingen in Dendermonde. Ze zongen uit volle borst Franse, Spaanse, Italiaanse, Duitse en Engelse klassiekers als “Pour un flirt”, “ La Bamba”, Bella ciaio”,”Skandal im Sperbezirk” en “Happy together” mee onder begeleiding van onze sublieme Focusband. Nieuw dit jaar waren de Nederlandstalige nummers speciaal voor onze talrijk aanwezige cursisten NT2 die keihard geoefend hadden. Met een beetje hulp van hun leerkrachten en met heel veel enthousiasme zongen ze volmondig mee op “Laat ons een bloem” en het prachtige “Rozane”.

Eveneens nieuw was een heuse vlaggenbattle: gewapend met vlaggen, castagnetten en toeters streden de verschillende groepen voor de eerste prijs. Eén voor één kwamen ze naar voor en gaven ze een puike demonstratie onder het “strenge” oog van de jury. Met hun authentieke Tiroler klederdracht, koebellen en een leuk dansje waren de cursisten Duits de uitgesproken winnaar.

Om 21.30 uur zette de Focusband de traditionele afsluiter van het café chantant, het inmiddels overbekende Russische kozarenlied, in en doofden langzaam de lichten in de Spiegeltent. Het was een onvergetelijke avond.
Met dank aan de Focusband, Filip Brys met zijn cursisten van Gastronomisch koken voor de lekkere hapjes, alle aanwezige fotografen, de medewerkers achter de Focusbar, onze taalleerkrachten en hun cursisten.

Alle opbrengst van deze avond gaat naar de 3 goede doelen die onze personeelsleden kozen in het kader van de Warmste Week.

Bezig met zoeken...