15-03-2020 – CVO Focus gaat digitaal

15-03-2020 – CVO Focus gaat digitaal

Tot 5 april kan je als cursist helaas niet meer naar school komen om les te volgen maar we stoppen onze lessen niet. Het is de bedoeling dat we ons engagement naar jullie op een creatieve manier gaan verder zetten. Onze leerkrachten gaan proberen om te blijven voorzien in boeiende leermomenten, weliswaar op een totaal andere manier. Ze gaan de uitdaging aan om maximaal in te zetten op digitaal ondersteund onderwijs en begeleiding op afstand (bv. via ELO, WhatsApp, Skype, andere didactisch digitale tools,…). Ze denken aan het verwerken van theoriestukken via opdrachten die thuis kunnen gemaakt worden, online oefeningen aanbieden, filmpjes tonen, etc.

In deze digitale omschakeling zullen onze leerkrachten worden begeleid en ondersteund door onze opleidingscoördinatoren en het team ICT. Eerst werken we een plan van aanpak uit zodat we chaos kunnen vermijden. De eerste digitale stappen mag je volgende week verwachten om hopelijk actief aan de slag te gaan vanaf 23 maart.

Zo’n plotse wending is niet eenvoudig. Wij rekenen hierbij op het welwillend begrip en geduld van onze cursisten. Onze leerkrachten zijn hierop niet voorbereid, ook zij zullen moeten zoeken, uitproberen en veel leren. Maar wij gaan ervoor!

Met vriendelijke groet namens het team van CVO Focus
Manuela De Plucker, directeur

Bezig met zoeken...